Burse - Fonduri mutuale

Baile Felix spera la un profit de 2 mil. euro cu turatia la jumatate

04.08.2006, 19:37 26

Societatea Turism Baile Felix, principalul jucator de pe piata turismului balnear, estimeaza pentru acest an obtinerea unui profit brut de 7 milioane de lei (1,9 mil. euro), similar celui inregistrat anul trecut, in conditiile in care jumatate din capacitatea de trei stele este scoasa din functiune pentru modernizarea complexului International.
In acelasi timp conducerea companiei se asteapta ca in urma investitiilor pe care le va realiza in urmatorii ani sa ajunga la un profit de peste 30 de milioane de lei noi in 2010.
Cifra de afaceri este asteptata sa se dubleze pana atunci fata de nivelul inregistrat anul trecut de 35,7 mil. lei.
Turism Felix deruleaza in prezent o oferta publica de vanzare de actiuni prin care spera sa atraga intre 12,8 - 23,6 mil. euro. In urmatorii trei ani compania urmeaza sa fuzioneze cu alte trei societati balneare romanesti Turism Covasna, Tratament Balnear Buzias si Tusnad Bai. Toate aceste companii sunt controlate de SIF Transilvania. Pe termen lung, Turism Felix si-a propus cresterea cotei de piata de la 11% la 20% si cresterea ponderii turistilor straini de la 10% la 20%-25%.
"Chiar daca pe termen scurt vom asista la o scadere a gradului de ocupare, in urma intentiei de a restrange ponderea turismului social, ne asteptam totusi la o crestere a veniturilor ca urmare a atragerii strainilor cu venituri medii", a declarat Florian Firu, director general adjunct al SIF Transilvania.
Compania va urmari in urmatorii ani ca 65% din venituri sa provina din turismul de trei si patru stele.
Societatea intentioneaza sa vanda prin intermediul ofertei publice 77 de milioane de actiuni, la un interval de pret cuprins intre 0,6 lei/actiune si 1,1 lei/actiune. Potrivit unei evaluari realizate de Societatea CMP Consulting, valoarea unei actiuni Turism Felix pe baza unei metode bazate pe valoarea activelor companiei este de 0,85 lei. Potrivit unei alte metode bazate pe baza actualizarii fluxurilor de numerar previzionate pentru urmatorii cinci ani, este de 0,99 lei/actiune.
Oferta publica de vanzare a Turism Felix, care urmeaza sa inceapa miercurea viitoare este a doua de pe piata locala dupa cea a retailerului IT&C Flamingo in care pretul la care compania isi va vinde actiunile va fi stabilit tocmai la finalul perioadei ofertei, in functie de cererile de subscriere pe care societatea le va primi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO