Burse - Fonduri mutuale

Azomures isi reduce activitatea la jumatate

08.04.2009, 18:06 16

Combinatul chimic Azomures Targu-Mures (simbol bursier AZO) isi va restrange activitatea de productie la jumatate din capacitate, urmand ca societatea sa functioneze cu o singura instalatie de amoniac si sa opreasca in intregime sectia de ingrasaminte complexe.

Conform unui raport emis de societate, decizia este motivata de scaderea pretului si a cererii ingrasamintelor chimice din cauza crizei financiare. Pe perioada restrangerii activitatii, societatea va derula lucrari de reparatii si intretinere pentru instalatiile oprite. In plus, ministrul agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca nu vor fi acordate subventii pentru achizitia de ingrasaminte chimice de catre agricultori, deoarece acestea sunt considerate ajutoare de stat de catre UE. Reprezentantii Azomures au acuzat in martie Guvernul ca i-a indus in eroare promitand subventii pentru ingrasaminte si ca reluarea productiei a fost o greseala.
In urma reducerii activitatii de productie la jumatate, Azomures va trimite in somaj tehnic circa 170 de salariati din cei 2.630 de angajati ai societatii, perioada de suspendare a contractelor de munca urmand sa fie cuprinsa intre 13 si 30 aprilie. In functie de conditiile economice viitoare combinatul chimic ar putea lua in considerare prelungirea perioadei de somaj tehnic sau chiar disponibilizarea unora dintre angajati.
Ultima tranzactie cu titlurile Azomures s-a perfectat in sedinta de ieri la un pret de 0,206 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea societatii se ridica la 108,3 mil. lei (26 mil. euro).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO