Burse - Fonduri mutuale

Au început vânzările din maxime la BVB, dar cu dispersie bună a lichidităţii, care indică mult retail în piaţă. Cât mai durează corecţiile?

Au început vânzările din maxime la BVB, dar cu...

Autor: Liviu Popescu

22.12.2023, 00:07 5136

Dispersia bună a lichidităţii din ultimele zile de la Bursa de Valori Bucureşti, într-un context cu scăderi abrupte de 2-3% pe acţiuni din BET precum Petrom (SNP) şi Romgaz (SNG), indică o prezenţă ridicată a investitorilor de retail care reduc din portofolii după randamente de 40% de la începutul anului.

„Deocamdată se exclude extinderea puternică a trendului de vânzare“, spune un broker.

Miercuri şi joi acţiunile au început să se retragă din maximele istorice în contextul în care investitorii au profitat de evaluările ridicate ale companiilor şi de randamentele în unele cazuri istorice şi au început să marcheze din profituri.

Semnalul pentru a reduce unele poziţii din portfoliu a venit de peste graniţe, spune un broker care adaugă faptul că dispersia bună a lichidităţii arată mai mulţi investitori de retail activi decât instituţionali.

Un altul consideră că reacţia rapidă a Bursei de la Bucureşti faţă de scăderile din afară reprezintă un semn că investitorii se aşteaptă la corecţii negative în continuare.

Cei optimişti spun că o astfel de corecţie reprezintă o oportunitate de completare a portofoliului pentru că fundamentele – rezultate financiare, condiţiile din economie, sunt aceleaşi şi doar evaluările companiilor - în multe cazuri la maxime istorice – sunt cele care s-au schimbat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO