Burse - Fonduri mutuale

De ce au crescut acţiunile FP cu 10% în câteva minute: Fondul Proprietatea pune la bătaie 420 mil. lei pentru a îşi răscumpăra 12% din capitalul social. Premium de aproape 50% peste preţul de tranzacţionare de la Bursa de Valori

De ce au crescut acţiunile FP cu 10% în câteva minute:...

Autor: Liviu Popescu

25.10.2023, 07:00 3960

Marţi acţiunile Fondului Proprietatea au fost suspendate de la tranzacţionare până la ora 15:50, când Fondul a anunţat preţul de răscumpărare Creştere de până la 10% pe cotaţie.

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru un nou program de răscumpărare de acţiuni, de până la 12% din capitalul social, prin care alocă bani acţionarilor care aleg şi reuşesc să vândă acţiuni în această ofertă. Ulterior, Fondul anulează aceste acţiuni, aceasta fiind o modalitate de recompensare cu cash a investitorilor.

Investitorii Fondului Proprietatea trebuie să ia în calcul faptul că aceste programe de răscumpărare sunt de obicei suprasubscrise pe fondul preţului oferit semnificativ peste cel de tranzacţionare, astfel că la 100 de acţiuni oferite spre vânzare un investitor va vinde mai puţine unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO