Burse - Fonduri mutuale

​ASF a aprobat certificatul de înregistrare a obligaţiunilor de 8 mil. lei emise de Agroland Business System, companie deţinută de Horia Cardoş

​ASF a aprobat certificatul de înregistrare a...

Autor: Tibi Oprea

27.05.2020, 16:07 823

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri emiterea certificatului de înregistrare a obligaţiunilor corporative de 8 milioane de lei emise de Agroland Business System, societate din Timişoara deţinută de Horia Cardoş, în vederea admiterii la tranzacţionare pe sistemul multilateral de tranzacţionare administrat de BVB, potrivit unui comunicat al ASF.

Firma care deţine un lanţ de magazine agricole a încheiat în martie o ofertă de obligaţiuni în care a atras 8,08 milioane de lei de la 88 de investitori, fonduri ce urmează a fi folosite pentru dezvoltarea unui nou concept de magazine.

Oferta a fost intermediată de Tradeville şi a fost suprasubscrisă, faţă de valoarea iniţială de 7,5 milioane lei. Obligaţiunile au scadenţa în 2025 şi o rată fixă a cuponului de 9%, plătibilă semestrial.

Agroland Business System deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, compusă atât din magazine proprii cât şi în franciză. Compania este condusă de omul de afaceri Horia Cardoş care deţine şi participaţia majoritară în cadrul acţionariatului societăţii.

Reţeaua are 247 de magazine la sfârşitul lunii februarie, 34 dintre acestea fiind operate de către Agroland Business System, 23 de către subsidiara Magazinul Micului Fermier (achiziţionată în 2019 în proporţie de 100% de către societate), iar restul de 190 de magazine de către 54 de parteneri în franciză.

In prezent, principalele trei categorii comercializate de către societate sunt Grădina, Pet Care şi Ferma. In anul 2018, pornind de la un sondaj realizat la nivelul clienţilor existenţi, societatea a decis dezvoltarea segmentului de fitofarmacii. In prezent, Agroland Business System S.A. a ajuns la un număr de 10 fitofarmacii în zona Olteniei, acestea având rolul unui proiect pilot ce va putea fi extins şi în alte zone în perioada următoare.

Agroland Business System S.A. a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 136 milioane lei, în creştere cu peste 12% faţă de anul precedent. Profitul net a fost de 4,12 milioane lei, în timp ce, în primele 10 luni din 2019, profitul net a depăşit pragul de 5 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO