Burse - Fonduri mutuale

Armax Gaz speră ca reluarea colaborării cu Petrom într-un contract pe 5 ani să-l readucă pe profit

Mircea Simion Vescan, director general al Armax Gaz

Mircea Simion Vescan, director general al Armax Gaz

Autor: Carol Dan

06.05.2015, 00:06 1048
Producătorul de echipamente pentru industria petrolului Armax Gaz Mediaş (simbol bursier ARAX) speră că va reveni pe profit în acest an după o pierdere de  15 milioane de lei anul trecut, cauzată printre altele de „probleme“ în relaţia cu OMV Petrom (SNP), unul dintre principalii clienţi.
 
„Anul 2014 s-a încheiat pentru societate cu o pierdere de 15,03 milioane de lei, da­to­rită pro­blemelor cu care ne-am con­fruntat în reali­zarea contractelor încheiate cu OMV Petrom datorită procedurilor tehnice impuse, pe de altă parte insuficienţei contractelor exis­tente şi neutilizării capacităţilor de producţie la o în­căr­care normală“, scrie Mircea Vescan, di­rec­torul general al Armax Gaz, în raportul anual.
 
Armax Gaz a raportat pierderi de 15 milioane de lei anul trecut, după un profit de 1,2 mil. lei în 2013. Afacerile com­pa­niei sunt dependente de comenzile din partea prin­cipalilor jucători din sectorul petrolier şi de gaze naturale de pe piaţa internă, adică OMV Petrom, Romgaz (SNG) şi Transgaz (TGN).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO