Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream, care intră mâine, 29 iulie, la tranzacţionare pe piaţa AeRO a bursei, anunţă încheierea unui contract de 5 milioane de euro care va avea o pondere semnificativă în cifra de afaceri pentru anul în curs

Arctic Stream a anunţat încheierea, în perioada scursă de la plasamentul privat de acţiuni, desfăşurat la 10 iunie 2021, a unui contract care va avea o pondere considerabilă în cifra de afaceri pentru anul curent. Contractul, în valoare de circa 24 de milioane de lei (4,8 milioane de euro), va avea ca obiectiv furnizarea de produse, echipamente şi servicii profesionale, având o durată de furnizare şi implementare de 9 luni.

Acţiunile Arctic Stream, integrator de infrastructură şi securitate IT din România, vor intra joi, 29 iulie la tranzacţionare pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare, sub simbolul bursier AST. Capitalizarea bursieră este estimată la 104,7 milioane de lei.

Clientul respectiv este o companie care activează – de asemenea – în sectorul IT&C, iar contractul este aliniat direcţiei de dezvoltare a Arctic Stream.

Dată fiind situaţia îngrijorătoare din piaţa globală a semiconductorilor, marcată de întârzieri semnificative ale timpurilor de livrare, Arctic Stream anticipează posibilul risc ca 20% din valoarea contractului menţionat să nu poate fi livrat, implementat şi, implicit, facturat în cursul actualului an fiscal.

Faţă de estimarea lansată în documentul de ofertă pentru plasamentul privat de acţiuni, încheierea contractului ce face obiectul raportului curent impune o reevaluare a cifrei de afaceri vizate pentru 2021. Şi, prin comparaţie cu previziunea anterioară de 33,2 milioane de lei (6,6 milioane de euro), compania preconizează în prezent o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 40% până la sfârşitul anului actual.

Pentru listarea la BVB, subscrierile totale au depăşit 113 milioane de lei, rezultând astfel într-o suprasubscriere de şapte ori faţă de valoarea iniţială a ofertei, compania reuşind să atragă cu succes 21 de milioane de lei de la investitori.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.