Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream, creşteri de 125% pe afaceri, respectiv 185% pe profit net la S1

Arctic Stream, creşteri de 125% pe afaceri, respectiv...

Autor: Eduard Ivanovici

14.09.2023, 18:23 653

Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream (simbol bursier AST) a înregistrat în prima parte a anului o cifră de afaceri de 62 de milioane de lei, cu 125% peste nivelul din S1/2022, conform raportului financiar semestrial. 

„Rezultatele foarte bune pentru primul semestru vin pe fondul unor proiecte cu o complexitate ridicată, care au fost semnate la sfârşitul anului 2022 şi au fost finalizate în prima jumătate a anului 2023 şi care au implicat atât livrarea de produse, cât şi servicii profesionale pentru integrarea acestora”, scriu reprezentanţii Arctic Stream. 

Profitul net a însumat 2 milioane de lei, în creştere cu 185% de la an la an, în vreme ce cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 116% la 55,8 mil. lei. Totodată, profitul operaţional a urcat cu 241% la 6,87 mil. lei. Eduard Ivanovici

„Suntem în continuare convinşi că putem îndeplini BVC-ul propus şi chiar există premisele depăşirii acestuia (…) Suntem, în continuare, optimişti în ceea ce priveşte piaţa locală în care activăm, constatând un interes real în zona de digitalizare atât în zona investirilor publice, cât şi în zona celor private, în pofida turbulenţelor pe care le putem observa la nivel politic şi economic.” 

Acţiunile AST se tranzacţionează în creştere cu 35,8% anul acesta, pe un rulaj de 6,3 milioane de lei, evaluând compania la 116 milioane de lei. Capitalul social este controlat în proporţie de 67,6% de fondatorul Dragoş-Octavian Diaconu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO