Burse - Fonduri mutuale

Appraisal & Valuation a cumpărat o companie hotelieră prin subsidiara APP Investiţii pentru 1,6 mil. euro. Pentru finalizarea tranzacţiei, APP Investiţii va împrumuta 1,1 mil. euro de la BRCI

Appraisal & Valuation a cumpărat o companie hotelieră...

Autor: Tibi Oprea

09.10.2023, 18:21 224

Appraisal & Valuation (simbol bursier APP), companie care oferă servicii de evaluare, consultanţă şi dezvoltare imobiliară listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat luni seară că subsidiara sa APP Investiţii SA a semnat contractul de achiziţie a 100% din capitalul societăţii Valyscom Roiesti SRL.

Valyscom Roiesti are ca obiecte de activitate Hoteluri şi alte facilităţi de cazare, Restaurante şi Transporturi rutiere de mărfuri şi a înregistrat în 2022 venituri totale de 4,4 mil. lei şi un profit brut de 79.300 de lei.

„Achiziţia părţilor sociale s-a realizat prin negociere directă, a cărei preţ final este de 1.6 milioane Eur. Pentru finalizarea tranzacţiei societatea APP INVESTIŢII SA va contracta un împrumut de 1,1 mil Euro la BRCI, urmând ca diferenţa de preţ sa fie achitată din surse proprii. Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze la momentul achitării integrale a preţului, în baza şi în conformitate cu clauzele contractului de vânzare-cumpărare”, scrie Appraisal & Valuation în raportul de la bursă.

Consiliul de Administraţie al Appraisal & Valuation a anunţat investitorii anterior, pe 3 august 2023, despre constituirea unei noi societăţi pe acţiuni, denumită APP Investiţii. Înfiinţarea acesteia a avut în vedere atât consolidarea patrimoniului actual al Appraisal & Valuation, cât si achiziţionarea companiilor viitoare într-un holding independent de activitatea principală a companiei.

Societatea achiziţionată, Valyscom Roiesti, deţine în patrimoniu un imobil situat în Municipiul Craiova, Calea Severinului, Nr. 42A, Judeţul Dolj, compus din teren în suprafaţă de 5.608 mp şi construcţia aferentă acestuia, cu o suprafaţă de 4.458 mp (Hotel, Restaurant, sală de evenimente), mijloace fixe aferente activităţii hoteliere şi camioane de transport marfă, patrimoniu evaluat de către un evaluator independent la 3 milioane de euro. Societatea nu are credite sau alte datorii pe termen lung cu excepţia unui contract de leasing auto scadent în aprilie 2024.

„Aprobarea achiziţiei mai sus menţionate s-a realizat în baza hotărârii Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor al APP INVESTIŢII S.A nr. 3 din 06.10.2023 şi a hotărârii Consiliul de Administraţie al Appraisal & Valuation SA nr.11 din 06.10.2023, conform dispoziţiilor Actului Constitutiv prin care Consiliul de administraţie are posibilitatea de a efectua acest tip de tranzacţii”, a mai scris compania în raport.

Appraisal & Valuation are 8,4 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 67,9% de Ioan Andrei Botiş. Acţiunile APP se tranzacţionează în scădere cu 7,1% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 128.500 de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO