Burse - Fonduri mutuale

Apcarom Buzau opreste productia pana in ianuarie

09.11.2009, 23:19 43

Angajatii producatorului de linii ferate Vae Apcarom din Buzau(APC) vor fi trimisi in somaj tehnic pana la inceputul anuluiviitor, decizie motivata de scaderea cererii pe piata de profil,potrivit comunicatului companiei remis BVB.

Apcarom este una dintre putinele companii listate pe Bursa careau inregistrat in prima jumatate a acestui an rezultate in cresterefata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Intrucat piata interna a aparatelor de cale, respectiv caleferata, tramvai si linii industriale, este in scadere, afectandacoperirea capacitatii de productie a societatii, conducerea VaeApcarom a decis intrarea in somaj tehnic pe perioada noiembrie -decembrie 2009", se arata in comunicat.

Compania, firma a grupului austriac Voestalpine, are un numar de244 de angajati, potrivit raportului financiar semestrial.

"Vor fi afectati de somaj tehnic intre 50% si 100% din angajatipe perioade diferite de timp, in functie de terminarea lucrariloraflate in fluxul de productie", se precizeaza in continuare incomunicat.

Decizia de trimitere in somaj a angajatilor si implicit sistareaproductiei in acest sfarsit de an vin in ciuda rezultatelorfinanciare semestriale pozitive raportate de companie.

In prima jumatate a acestui an, compania a inregistrat o cifrade afaceri de 45,3 mil. lei (10,7 mil. euro), cu 6% mai mare decatafacerile consemnate in perioada similara a anului trecut, de 42,8mil. lei. Raportate in euro, afacerile companiei au scazut cuaproape 8,5%, pe fondul deprecierii monedei nationale. Profitul netal companiei a crescut de 4,6 ori, la 7,8 mil. lei (1,8 mil. euro),fata de profitul de 1,7 mil. lei raportat pentru aceeasi perioada a2008.

Veniturile companiei au avansat in primele sase luni cu 6,1%, la49,9 milioane de lei (11,9 milioane de euro), in timp cecheltuielile au fost reduse cu aproape 10%, pana la un nivel de40,6 milioane de lei (9,7 milioane de euro). Datoriile companieis-au redus, de asemenea, de la 27,1 milioane de lei, cat inregistrala inceputul anului, pana la 23,4 milioane de lei (5,6 milioane deeuro) la finalul lunii iunie.

Dupa plublicarea rezultatelor financiare semestriale, actiunilecompaniei au inregistrat o apreciere puternica, de aproape 15%, inprezent pretul pe actiune ridicandu-se la 0,56 lei. La aceastacotatie capitalizarea companiei se ridica la 41,3 mil. lei (9,8mil. euro).

Compania publica astazi rezultatele financiare la noua luni.

Potrivit celor mai recente raportari, grupul austriacVoestalpine detine, prin intermediul companiei Vae, din Austria,92,3% din participatie, restul fiind detinut de investitoriprivati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO