Burse - Fonduri mutuale

Analiştii RCI au redus ţinta de preţ pe BRD la 16,6 lei/acţiune

Autor: Vlad Popescu

22.05.2011, 23:51 320

Firma de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI) aredus preţul ţintă al acţiunilor BRD după următoarele 12 luni la16,6 lei pe titlu (de la 16,8 lei) şi a schimbat recomandareaadresată investitorilor la "păs­trează" de la "cum­pără" din cauzascăderii estimă­rilor privind profitul şi a declinului mai lentdecât se anticipa anterior al costului riscului.

România a ieşit oficial din recesiune după primul trimestru alacestui an, iar în mod normal un astfel de scenariu macro ar fi oveste bună pentru o bancă a cărei cotă de piaţă este de circa 15%,însă informaţiile din raportul anual al BRD arată că avansuleconomic nu se va reflecta semnificativ în rezultatul financiarIFRS al băncii, în special ţinând cont de scăderea lentă acosturilor de risc în 2011, se arată într-o analiză a RaiffeisenCapital & Investment.

Astfel, aşteptările mai pesimiste privind profitul net auafectat previziunile legate de preţul acţiunilor BRD, în timp ceestimările "cheie", precum rata de creştere pe termen lung şirentabilitatea sustenabilă a capitalului propriu au rămasneschimbate la 5%, respectiv 16,25%.

Rata relativ restrânsă de câştig implicată de preţul ţintă de16,6 lei peste 12 luni, cu 15% mai ridicat faţă de cotaţia de 14,4lei de la finele şedinţei de joi, a determinat analiştii Raiffeisensă modifice recomandarea de la "cumpără" la "păstrează".

Acţiunile BRD au crescut de la începutul anului cu 16,6%, bancaavând în prezent o capitalizare de 10 mld. lei (2,44 mld. euro). Înprimul trimestru, BRD a raportat un profit net de 122 mil. lei (29mil. euro), cu 39% mai mic decât în perioada similară a lui2010.

BRD este controlată de grupul financiar francez SocieteGenerale, care deţine 59,3% din acţiunile băncii, în timp ceSIF-urile mai controlează circa 22%. BERD şi-a vândut la finelelunii februarie participaţia de 5% pentru 107 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO