Burse - Fonduri mutuale

Amonil se gandeste sa-si inchirieze instalatiile

29.01.2007, 19:04 7

Producatorul de ingrasaminte chimice Amonil Slobozia intentioneaza sa inchirieze instalatiile societatii in cazul in care nu va reusi sa incheie un contract de cumparare a gazului metan pentru reluarea activitatii.
Amonil a convocat o Adunare Generala Extraordinara (AGEA) pentru finalul lunii februarie, unde va supune spre aprobarea actionarilor, imputernicirea Consiliului de Administratie al societatii in vederea incheierii de contracte de inchiriere a instalatiilor sau de procesare in cadrul instalatiilor de productie.
Pe ordinea de zi se mai afla, printre altele, aprobarea desprinderii activitatii de productie de biocombustibili ale societatii Amochim, unde Amonil este actionar.
Compania si-a sistat productia si a disponibilizat cea mai mare parte din personal incepand de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut. Amonil a pastrat numai personalul de care avea nevoie pentru functionarea la capacitate redusa, din cauza cresterii costurilor cu gazul metan, principala materie prima.
Amonil avea dupa primele noua luni ale anului trecut o pierdere de 2,44 mil. euro fata de un castig de 0,44 mil. euro in perioada similara a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO