Burse - Fonduri mutuale

Ambasadorul american deschide joi şedinţa bursieră de la Bucureşti şi vorbeşte despre energie, unul dintre sectoarele "cele mai corupte"

Ambasadorul american deschide joi şedinţa bursieră de la Bucureşti şi vorbeşte despre energie, unul dintre sectoarele "cele mai corupte"

Autor: Cristian Hostiuc

29.03.2011, 14:46 45

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, MarkGitenstein, va deschide joi şedinţa de tranzacţionare aBursei de Valori Bucureşti şi va ţine primul său discurs public peteme economice - "Reforma pieţei de energie şi consolidarea pieţeide capital în România".

La şedinţa de tranzacţionare vor participa şi reprezentanţi aiguvernului României, anunţă Bursa de Valori.

Ambasadorul se va referi la contextul economic actual,potenţialul energetic al României şi modalităţile prin care piaţade capital poate fi dezvoltată.

Ieşirea publică a ambasadorului american la bursă va fi extremde aşteptată, având în vedere că ambasada SUA este parte ascandalului care a izbucnit duminică seară la Bucureşti, înmommentul în care au fost publicate de mai multe ziarecorespondenţa pe care oficiali ai ambasadei de la Bucureşti auavut-o cu şefii lor de la Washington, pe tema politicienilor dinRomânia, a politicilor de stat şi a influenţei oamenilor de afaceriîn societate.

Telegramele Wikileaks, aşa cum sunt cunoscute,fac ravagii în media românească, în ultimele trei zile, scoţând laiveală impresiile politicienilor români faţă de unele politici şifaţă de contracandidaţii lor. În telegramele Wikileaks semenţionează că sectorul energetic este printre "cele mai corupte din România".

De la izbucnirea scandalului, singurele remarci aleambasadorului american Gitenstein au fost "nu comentez" şi "telegramele vorbesc de la sine".

Gitenstein a venit la Bucureşti acum aproape doi ani,înlocuindu-l pe Nicholas Taubman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO