Burse - Fonduri mutuale

Altfel de previziuni meteo, sau cum acţiunile bancare de la Bucureşti cresc primăvara, iar cele de energie, iarna

Autor: Liviu Popescu

31.07.2018, 00:07 1044

♦ Acţiunile Băncii Transilvania au înregistrat cea mai bună creştere săptămânală din ultimii trei ani, respectiv 13%, la jumătatea lunii martie din 2016, în timp ce acţiunile BRD au avut în martie 2018 un avans de 10%.

Banca Transilvania şi BRD, cele două acţiuni bancare din structura indicelui principal BET, înre­gis­trează în ultimii trei ani cele mai mari creşteri la nivel săptă­mânal în martie, lună în care emitenţii propun acţionarilor modalitatea de repartizare a profitului net realizat în anul precedent.

Pe de altă parte, acţiunile din ener­gie din structura indicelui, cu excepţia Conpet Ploieşti şi a Transelectrica, au avut cele mai mari creşteri săptămânale în timpul lunilor de iarnă.

„În general companiile din energie au o evoluţie sezonieră mai accentuată decât cele din sectorul financiar, de exemplu, şi cred că acesta este un motiv pentru care în lunile de iarnă au o evoluţie mai bună“, spune Alexandru Angelo, broker la societatea de brokeraj Goldring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO