Burse - Fonduri mutuale

Alte dealuri cu 2% din capitalul SIF Banat-Crişana pe bursă

Alte dealuri cu 2% din capitalul SIF Banat-Crişana pe bursă

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Ionut Cojocar

16.02.2012, 16:23 292

Titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) au făcut astăzi din nou obiectul a trei tranzacţii speciale (n.red. pe piaţa de negociere -deal) prin care s-au transferat 11 milioane de titluri, reprezentând 2% din capitalul societăţii la un preţ mediu de 1,3 lei. Preţul de transfer a fost cu 9,7% mai ridicat decât cel de închidere din şedinţa precedentă. Valoarea celor trei transferuri cu titluri SIF Banat-Crişana (SIF1) s-a ridicat la 14,5 mil. lei (3,3 mil. euro).

Pe piaţa principală titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) piedeau 0,3%, la 1,2 lei/unitate.

Un pachet similar de acţiuni al societăţii de investiţii financiare s-a transferat ieri la un preţ ceva mai ridicat de 1,4 lei/unitate în cadrul a patru transferuri de 15,4 mil. lei.

Achiziţiile vin în contextul în care recent pragul de deţinere pe SIF-uri a fost majorat de la 1% la 5%, astfel că jucătorii instituţionali încearcă în această perioadă să-şi majoreze deţinerile în societăţile de investiţii financiare unde până acum legea le interzicea să aibă participaţii mai mari de 1%.

Acţionarii SIF Banat-Crişana încearcă de asemenea să strângă pachete de acţiuni şi pentru a avea o mai mare influenţă şi a se impune la următoarele adunări generale ale societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels