Burse - Fonduri mutuale

Alro confirmă informaţiile potrivit cărora Vimetco amână oferta secundară pentru 21% din acţiuni

Alro confirmă informaţiile potrivit cărora Vimetco amână oferta secundară pentru 21% din acţiuni

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

01.07.2011, 13:54 271

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) confirmăinformaţiile publicate pe surse de Mediafax, potrivit cărora grupulVimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, amânăvânzarea a 21% din acţiunile companiei, din cauza condiţiilor depiaţă nefavorabile.

Surse din piaţa de capital au declarat anterior pentru MEDIAFAXcă Vimetco va amâna pentru la toamnă vânzarea a 21% din acţiunileAlro, din cauza contextului extern de pe pieţele financiare, carepune sub semnul întrebării succesul ofertei. Compania nu aprecizat, în comunicatul transmis BVB, o altă perioadă când valansa oferta.
"Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din EuropaCentrală şi de Est, anunţă astăzi (vineri, n.r) că a fost informatcu privire la decizia acţionarului majoritar Vimetco, împreună cuacţionarul minoritar, Conef, de amânare a ofertei publice secundarea acţiunilor Alro la Bursa de Valori Bucureşti, din cauzacondiţiilor de piaţă nefavorabile. Vimetco consideră că derulareaofertei publice secundare în acest moment nu întruneşte cele maibune interese ale Alro sau ale acţionarilor săi", se arată încomunicatul Alro.

Iniţial, startul ofertei pentru vânzarea acţiunilor erapreconizat pentru mijlocul lunii iulie, potrivit unor surseapropiate companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO