Alro confirmă informaţiile potrivit cărora Vimetco amână oferta secundară pentru 21% din acţiuni

Autor: Monica Juganaru - Mediafax 01.07.2011

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) confirmă informaţiile publicate pe surse de Mediafax, potrivit cărora grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, amână vânzarea a 21% din acţiunile companiei, din cauza condiţiilor de piaţă nefavorabile.

Surse din piaţa de capital au declarat anterior pentru MEDIAFAX că Vimetco va amâna pentru la toamnă vânzarea a 21% din acţiunile Alro, din cauza contextului extern de pe pieţele financiare, care pune sub semnul întrebării succesul ofertei. Compania nu a precizat, în comunicatul transmis BVB, o altă perioadă când va lansa oferta.
"Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, anunţă astăzi (vineri, n.r) că a fost informat cu privire la decizia acţionarului majoritar Vimetco, împreună cu acţionarul minoritar, Conef, de amânare a ofertei publice secundare a acţiunilor Alro la Bursa de Valori Bucureşti, din cauza condiţiilor de piaţă nefavorabile. Vimetco consideră că derularea ofertei publice secundare în acest moment nu întruneşte cele mai bune interese ale Alro sau ale acţionarilor săi", se arată în comunicatul Alro.

Iniţial, startul ofertei pentru vânzarea acţiunilor era preconizat pentru mijlocul lunii iulie, potrivit unor surse apropiate companiei.