Burse - Fonduri mutuale

Allianz GI mizeaza pe clientii institutionali locali

03.04.2008, 17:55 20

Allianz Global Investors, unul dintre primii cinci administratori de active la nivel mondial, mizeaza pe clientii institutionali de pe piata locala care investesc in produsele de investitii Allianz prin intermediul diviziei din Austria.
"In Romania, ne concentram asupra clientilor institutionali. Acestora le oferim produse si servicii de administrare a activelor prin intermediul echipei noastre din Austria", a declarat pentru Ziarul Financiar Claudia Mohr-Calliet, seful departamentului de comunicare globala al Allianz Global Investors (GI).
Reprezentantul Allianz GI a precizat ca valoarea investitiilor si numele clientilor din Romania nu pot fi facute publice.
Cu active in administrare de aproximativ 1.000 mld. euro, Allianz Global Investors (GI) dispune de o baza de peste 60 de milioane de clienti la nivel mondial. Peste doua treimi din activele administrate apartin clientilor institutionali, acestia putand investi in fonduri de hedging sau fonduri imobiliare.
"Intrarea pe piata din Romania prin intermediul unei divizii locale, va depinde de nevoile clientilor nostri", a continuat Claudia Mohr-Calliet de la Allianz GI. Europa Centrala si de Est este una dintre cele mai interesante regiuni de pe continent pentru Allianz GI, sustine Mohr-Calliet.
"Oferim servicii de administrare de active clientilor din Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia. Pregatim inregistrarea unor fonduri deschise de investitii in Slovenia si Slovacia si ne asteptam sa finalizam acest proiect in 2008. In Polonia si Ungaria, suntem in curs de extindere a diviziilor", a explicat reprezentantul Allianz GI.
Grupul financiar Allianz este activ pe piata locala de asigurari de viata prin intermediul companiei Allianz-Tiriac Asigurari de Viata, si pe piata de pensii private prin intermediul Allianz-Tiriac Pensii Private.
Piata locala a administrarii de active este in prezent controlata de banci, care detin peste 70% din activele de aproximativ 233 de milioane de euro ale industriei. Institutiile bancare au fost in ultimii ani printre cele mai interesate de extinderea pe segmentul de administrare de active, Alpha Bank si ING numarandu-se printre grupurile financiar-bancare interesate de intrarea pe piata locala a fondurilor mutuale in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels