Burse - Fonduri mutuale

Alexandru Voicu, CEO, Certinvest: Cred că piaţa arată atractiv, dar în ceea ce priveşte investitorii străini ar trebui puţin să ne uităm şi la ce facilităţi le oferim

ZF Capital Market Summit, 3rd edition

Alexandru Voicu, CEO, Certinvest: Cred că piaţa arată...

Autor: Valeriu Dănilă

18.03.2024, 18:50 101

Piaţa de capital de la Bucureşti este una atractivă, însă este important de privit ce poate oferi piaţa autohtonă investitorilor străini, a explicat Alexandru Voicu, CEO, Certinvest, în în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Cred că piaţa arată atractiv, dar în ceea ce priveşte investitorii străini ar trebui puţin să ne uităm şi la ce facilităţi le oferim. Trendurile locale merg spre profesionalizarea funcţiilor de investor relations, am văzut mult avans în ultima perioadă”.

Acesta consideră că sunt necesari mai mulţi emitenţi pe bursă, dar şi fonduri de investiţii care să le incorporeze.

„Trebuie să lărgim oferta de fonduri de investiţii şi companii disponibile pe piaţa de capital. Avem active financiare mult mai reduse decât Polonia care a plecat cu un grad de dezvoltare similar. Ei au multe platforme de distribuţie digitală pe care noi nu le avem”.

 

Ce a mai declarat Alexandru Voicu, CEO, Certinvest:

  • Se observă şi un trend de migrare dinspre companiile de energie care au fost foarte profitabile în ultimii ani înapoi spre piaţa mai largă. Consumatorul devine tot mai important pe piaţa din România, iar companiile care reprezintă consumatorul au avut de câştigat.
  • Cel mai important lucru este guvernanţa corporativă, din păcate nu avem multe companii care să aibă un free float mare, avem mult mai multă nevoie nevoie de aşa ceva pentru ca investitorii mari să poată avea un vot important în AGA.
  • Avem un discount de ţară care este uşor justificat din cauza războiului. SUA este o piaţă foarte scumpă, dar justificat, pentru că are un grad de creştere ridicat. După cum vedem toate inovaţiile la nivel mondial vin de acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO