Burse - Fonduri mutuale

AIPC încearcă să convingă Finanţele să caute alte soluţii pentru impozitul pe Bursă decât impunerea la sursă cu 10%

AIPC încearcă să convingă Finanţele să caute alte soluţii pentru impozitul pe Bursă decât impunerea la sursă cu 10%

Autor: Andrei Chirileasa

20.10.2010, 11:39 14

Reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor depe Piaţa de Capital (AIPC) au participat miercuri la şedinţaComisiei de Dialog Social din Ministerul Finanţelor şi au agreat cumembrii comisiei că reţinerea la sursă a unui impozit anticipat de10% pe câştigurile obţinute din tranzacţiile de pe Bursă nu este osoluţie de impozitare potrivită pentru piaţa de capital, potrivitpreşedintelui AIPC Dumitru Beze.

"Comisia a agreat că va căuta alte soluţii pentru impozitareacâştigurilor de pe Bursă", a precizat Beze.

Ministerul Finanţelor lucrează în prezent la un nou proiect demodificare a Codului fiscal. Acest proiect prevedea iniţialimpozitarea la sursă a câştigurilor de pe Bursă cu o cotă de 10%,reţinerea şi virarea impozitului revenind în sarcina firmelor debrokeraj.

Acest proiect îşi propune să înlocuiască actualul mod deimpozitare, care a intrat în vigoare la 1 iulie 2010 şi care obligainvestitorii să depună declaraţii fiscale la sfârşitul fiecăruitrimestru şi să plătească anticipat un impozit de 16% pecâştigurile nete obţinute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO