Burse - Fonduri mutuale

AIG negociaza preluarea grupului Simcor Oradea

21.12.2007, 18:22 26

Actionarii grupului Simcor din Oradea, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din Romania, poarta negocieri cu mai multe fonduri de investitii straine, printre care si AIG Capital Partners, pentru vanzarea companiei, valoarea tranzactiei fiind in jurul cifrei de 80 mil. euro.
"Actionarii Simcor se afla intr-adevar in negocieri pentru vanzarea grupului de firme Simcor, suma la care s-a ajuns fiind de 80 de milioane de euro. Purtam negocieri printre altele si cu AIG pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni, insa acestea nu s-au incheiat inca", a declarat Laura Tigan, responsabil departament marketing din cadrul Simcor Grup.
AIG Capital Partners negociaza, prin intermediul subsidiarei AIG Capital Management, preluarea grupului Simcor de la omul de afaceri Stache Lutz, actionarul majoritar al producatorului de materiale de constructii.
Discutiile cu privire la vanzarea grupului dureaza din perioada august-septembrie si s-ar putea finaliza in primavara anului 2008, potrivit unor surse apropiate tranzactiei, citate de Mediafax. Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii AIG nu au dorit sa comenteze informatiile.
Grupul Simcor Oradea reuneste noua firme specializate in productia sau comercializarea materialelor de constructii, Stache Lutz detinand pachetele de control la toate aceste firme.
Una dintre aceste companii, Simcor SA din Oradea (SIOR), este cotata pe piata RASDAQ, unde ieri titlurile Simcor au inregistrat un avans de peste 7%.
La pretul de inchidere de ieri, de 18,8 lei/actiune, valoarea de piata a Simcor SA se ridica la 25,8 mil. euro.
Conducerea grupului Simcor si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 77 mil. euro (251 mil. lei) cu circa 16% mai mare comparativ cu anul precedent.
Potrivit propriilor estimari, Simcor are o cota de 10% din piata de BCA si acopera 40% din piata de var.
Negocierile de preluare a Simcor Oradea vin in contextul in care un alt producator de materiale de constructii autohton, Elpreco Craiova, a fost achizitionat recent de grupul irlandez CRH de la fondul american de investitii Broadhurst Investment.
Fondul de administrare a investitiilor AIG Capital Partners, parte a celui mai mare asigurator la nivel mondial, a preluat indirect in acest an firma romaneasca de servicii de televiziune digitala Digital Cable Systems (DCS) printr-o tranzactie care a presupus majorarea capitalului cu 45 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO