Burse - Fonduri mutuale

Aerostar Bacău şi-a dublat profitul la trei luni

Aerostar Bacău şi-a dublat profitul la trei luni

Autor: Cristina Bellu

11.05.2018, 12:03 479

Aerostar Bacău (ARS), companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a raportat după primele trei luni un profit net de 21,1 mil. lei, echivalentul unei creşteri de 90% şi afaceri de 81,7 mil. lei, cu 9,3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările la export au reprezentat 69,1 milioane lei, cu 1,2 milioane lei mai mult faţă de perioada similară a anului precedent.

Din vânzările firmei, peste 60% au fost realizate pe piaţa europeană, sub 20% în România şi 10% în Asia.

Nivelul investiţiilor în perioada de raportare a fost de 10,6 mil. lei, de 3,5 ori mai mare faţă de nivelul realizat în T1/2017.

“Obiectivul principal al companiei pentru anul în curs îl reprezintă modernizarea sectorului de producţie, prin dotarea cu echipamente tehnologice performante.”, specifică raportul companiei.

Totodată, Aerostar a cheltuit în primele trei luni ale anului 168.000 lei pentru achiziţia de licenţe software şi pentru dezvoltarea sistemului informatic de gestionare a producţiei.

“Gestionarea problemelor de securitate cibernetică, stabilirea strategiilor şi proceselor de management a informaţiilor, digitalizarea IT-ului şi crearea unei organizaţii cu grad ridicat de utilizare a analiticelor de date generează gradul de sănătate financiară a companiei.”, mai precizează raportul Aerostar.

În primele trei luni ale anului, în cadrul societăţii activau 2.074 salariaţi.

Aerostar Bacău este controlată în proporţie de 71,29% de către Iarom, în vreme ce SIF Moldova (SIF2) are o deţinere de peste 15%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Capitalizarea bursieră a companiei este de 779,6 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO