Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile Transgaz, la minimul ultimelor trei luni după ce au scăzut în şedinţa de luni cu 3,2%

​Acţiunile Transgaz, la minimul ultimelor trei luni...

Autor: Tibi Oprea

06.01.2020, 18:24 1468

Acţiunile Transgaz (simbol bursier – TGN), transportatorul naţional de gaze naturale, au scăzut luni la Bursa de la Bucureşti cu 3,2% şi au atins minimul din 17 septembrie 2019 de 346 lei pe acţiune.

Astfel, investitorii au tranzacţionat luni acţiuni TGN în valoare de 1,4 milioane de lei.

În ultimele 12 luni, acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 13,8% pe fondul unui rulaj de 12 milioane lei, în timp ce de la începutul anului 2020, adică în ultimele două şedinţe de tranzacţionare, acestea înregistrează minus 3,9%.

Bursa de Valori Bucureşti a început anul 2020 în teritoriul negativ pentru prima oară în ultimii trei ani, în contextul în care indicele principal BET a avut luni a doua şedinţă consecutivă de scădere pe fondul escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran în urma asasinării unui general iranian de către preşedintele SUA Donald Trump.

Din rândul celor 16 companii din prima ligă bursieră, doar cinci au înregistrat luni creşteri de până la 1%, în timp ce două au rămas la aceleaşi preţuri cu cele din şedinţa precedentă, iar restul au înregistrat scăderi. Este a doua şedinţă la rând în care toţi indicii bursieri înregistrează scăderi.

Transgaz, companie cu 4,2 miliarde lei capitalizare, este controlată de statul român prin Secretariatul General al Guvernului, cu 58,5% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO