Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Oltchim şi Zimtub sar cu 15% în deschiderea bursei pe cele mai mari rulaje din piaţă

Acţiunile Oltchim şi Zimtub sar cu 15% în deschiderea bursei pe cele mai mari rulaje din piaţă

Foto: Marius Vasilica

Autor: Andrei Chirileasa

26.10.2011, 10:58 358

Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au înregistrat şi astăzi un avans de 15%, cel de-al şaselea consecutiv, apreciere care a survenit în debutul şedinţei de astăzi pe un rulaj de 242.000 de lei.

BCR şi Banca Transilvania, cei mai mari creditori ai companiei, s-au întâlnit de curând cu reprezentanţii statului pentru a discuta posibilitatea ca cele două bănci să primească acţiuni la Oltchim în schimbul datoriilor pe care Oltchim le are la acestea.

Acţiunile Zimtub Zimnicea (ZIM), care urmează să se delisteze, urmau în topul rulajelor cu un avans tot de 15%, la 3,3 lei/unitate. Acţionarii Zimtub pot să se retragă din companie la un preţ de 3,96 lei/unitate, potrivit unui raport publicat recent pe bursă.

Indicii Bursei erau la aceeaşi oră aproape neschimbaţi în ton cu evoluţia de pe plan extern, unde se înregistrau variaţii mici atât în plus cât şi în minus. Piaţa americană a înregistrat azi-noapte o scădere de 2%, care nu a avut însă un ecou prea mare pe pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO