Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile Nike au scăzut vineri în premarket cu 4,5% în urma perspectivei negative oferite de vânzările din cel de-al treilea trimestru din 2018

​Acţiunile Nike au scăzut vineri în premarket cu...

Autor: Tibi Oprea

22.03.2019, 18:02 275

Acţiunile Nike (NKE) au scăzut vineri înaintea sesiunii de tranzacţionare (premarket) cu 4,5% după ce gigantul producător de echipamente sportive a raportat vânzări pentru cel de-al treilea trimestru din 2018 care au corespuns aşteptărilor, dar au oferit o perspectivă negativă pentru investitori, potrivit Market Watch.

Andrew Capion, directorul financiar al companiei, a declarat într-o conferinţă telefonică de joi de după anunţarea rezultatelor că veniturile din cel de-al patrulea trimestru din 2018 ar creşte în intervalul procentual de o singură cifră de acum un an, potrivit unei transcrieri FactSet.

FactSet şi-a revizuit aşteptările legate de veniturile din T4 2018 de la 10,36 miliarde de dolari la finalul lui februarie la 10,24 miliarde de dolari în prezent, sumă care presupune şi o creştere de 4,6% (de la 5,9% la finalul lunii februarie).

Declinul preţului unei acţiuni NKE a determinat scăderea indicelui Dow Jones Industrial Average, care urmăreşte evoluţia celor mai mari 30 de blue-chip-uri din SUA, cu 27 de puncte şi a indicelui Dow Futures cu 141 de puncte.

Acţiunile Nike au înregistrat un raliu de 21,6% în ultimele trei luni, în timp ce indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 15,7% în aceeaşi perioadă.

Vineri, la ora redactării aceste ştiri, acţiunile NKE înregistrau minus 5,2%, la preţul de 83,4 dolari pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO