Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile francezilor de la Société Générale, acţionarul majoritar al BRD, au urcat cu 13% la Paris în ultimul an pe un indice bursier în creştere cu 16%. La Bucureşti, cele ale BRD au plus 60% pe o bursă în urcare cu 34%

Acţiunile francezilor de la Société Générale,...

Autor: Eduard Ivanovici

20.03.2024, 07:37 307

♦ Randamentul BRD SocGen depăşeşte media la nivel european ♦ Dinamicile rezultatelor grupului din România, peste cele ale companiei-mamă din Franţa.

Société Générale (simbol bursier GLE), grupul francez care con­trolează BRD în România, înregis­trează un avans de 13% pe acţiuni la Bursa de Valori de la Paris în ultimele 12 luni, sub media pieţei din capital din Franţa, reflectată de indicele de referinţă CAC 40, pe plus cu 16%, conform MarketWatch. Prin compa­raţie, acţiu­nile BRD SocGen (BRD) se tranzacţionează în creştere cu 60% în ultimul an la Bursa de Valori Bucureşti, de aproape două ori peste randamentul de 34% afişat de indi­ce­le principal BET în aceeaşi perioadă.

Stoxx 600 Banks, indice din structura căruia fac parte cele mai mari bănci din Europa, este pe plus cu 28,8% în ultimele 12 luni, de două ori peste dinamica benchmarkului european Stoxx 600, respectiv 14,3%.

În 2023, an în care ratele dobânzilor din Europa au urcat la niveluri istorice, Société Générale a înregistrat venituri de 25,1 miliarde de euro, în scădere cu 7,6% faţă de anul precedent, în vreme ce profitul net s-a majorat cu 37% vs. 2022, la 2,5 miliarde de euro, arată datele din raportul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO