Burse - Fonduri mutuale

Cu acţiunile europene la niveluri record şi Wall Street pe noi culmi, Bursa de Valori Bucureşti ratează al treilea maxim istoric la rând. Avans de 4% pe BET de la început de an, uşor sub media înregistrată la nivelul continentului.

Cu acţiunile europene la niveluri record şi Wall Street...

Autor: Eduard Ivanovici

26.02.2024, 07:50 549

Indicele paneuropean Stoxx 600 se aprecia cu 0,5% spre finele ultimei şedinţe de tranzacţionare de vineri, extinzându-şi astfel recordul de aproape 500 de puncte din şedinţa precedentă. Acţiunile din sectorul auto creşteau cu 1,2%, iar cele din industria telecomu­nicaţiilor se apreciau cu 0,9%.

Vineri, investitorii euro­peni au putut analiza re­zulta­­tele financiare ale unor companii precum asiguratorul german Allianz, banca britanică Standard Chartered şi grupul chimic BASF, cu sediul în Mannheim, cât şi cele mai recente date privind economia germană, prima la nivel european. În Regatul Unit, încre­de­rea consu­matorilor a scăzut în februarie, conform furnizo­rului de date GfK, indicând că inflaţia ridicată continuă să deterioreze speranţele privind redre­sarea econo­miei britanice, conform MarketWatch. Indicele S&P 500 dobora un nou record la startul şedinţei de pe Wall Street, trecând în premieră peste 5.100 de puncte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO