Burse - Fonduri mutuale

Actiunile Armax au ramas ieri fara cumparatori

21.11.2007, 18:11 11

Titlurile producatorului de echipamente pentru industria gazelor naturale si a petrolului Armax Gaz Medias (ARAX) au pierdut ieri 25%, limita maxima de variatie permisa pentru o zi de tranzactionare.
Dupa prima jumatate a sedintei, actiuni Armax au ramas fara cumparatori, aceste titluri numarandu-se totusi printre cele mai tranzactionate din piata, cu un rulaj de 0,44 mil. euro (1,57 mil. lei).
Scaderea puternica a acestor titluri a venit pe fondul presiunii mari la vanzare cauzata de faptul ca marti a fost prima zi in care actionarii companiei si-au putut valorifica pe piata actiunile gratuite si subscrise in cadrul majorarii de capital derulata de companie.
Astfel, actionarii au primit ieri titluri Armax Gaz care valorau pe piata 60 mil. euro (209,4 mil. lei), in conditiile in care compania are un free-float (participatiile cumulate ale actionarilor ce detin sub 5% din companie) de peste 62%.
La aceasta s-a adaugat contextul nefavorabil de pe piata, cele mai multe dintre titlurile cotate pe piata RASDAQ inregistrand corectii destul de pronuntate.
La ultimul pret de ieri, de 0,3 lei/actiune, valoarea de piata a companiei se ridica la 52 mil. euro, de circa trei ori mai mica decat nivelul maxim atins in acest an.
Armax Gaz a inregistrat in primele noua luni un profit brut de 1,5 mil. euro (5 mil. lei), cu 22% mai mare decat cel realizat in perioada similara a anului trecut, pe fondul unor afaceri in crestere cu 70%, de 9,4 mil. euro (31 mil. lei). In trimestrul al treilea, compania si-a majorat substantial afacerile, acestea urcand de peste trei ori si jumatate fata de perioada iulie-septembrie a anului trecut, la 3,5 mil. euro (11,5 mil. lei), concomitent cu reducerea profitului de cinci ori, la circa 193.000 de euro (0,62 mil. lei).
Conducerea societatii estima ca in acest an cifra de afaceri va depasi 51,4 mil. lei (15,1 mil. euro), iar castigul companiei va urca la peste 6,2 mil. lei (1,83 mil. euro).
Mircea Vescan, directorul general al companiei, este si principalul actionar, cu un pachet de 37,6 % din actiunile Armax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO