Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Argus revin la tranzacţionare după 21 de luni

Mediafax Foto

Autor: Adrian Cojocar

11.06.2013, 19:46 457

Titlurile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), care au fost oprite de la tranzacţionare în toam­na anului 2011 pe fondul luptelor dintre acţionarii companiei, au primit „ok-ul“ din partea arbitrului pieţei, ASF, pentru a reintra la tranzacţio­nare, potrivit unui document transmis de instituţie BVB.

În luna septembrie din 2011 Cătălin Chelu a preluat cu forţa con­ducerea Argus şi a blocat accesul ad­minis­tratorilor legali în sediul com­paniei.

Acestora din urmă le-a trebuit 10 luni pentru a reuşi să preia ges­tiunea Argus după mai multe episoade ten­sionante petrecute la sediul socie­tăţii, unde mai mulţi oa­meni ai lui Chelu păzeau intrarea. Ul­terior SIF Ol­tenia a reuşit să mono­polizeze con­si­liul de administraţie al Argus şi a numit o nouă conducere executivă în iulie anul trecut.

CNVM a solicitat noii conduceri a Argus să întocmească un raport cu pri­vire la situaţia companiei. Ca urmare a tran­smiterii documentelor solicitate, ASF a cerut BVB să reintroducă acţiu­ni­le la tranzacţionare.

La o adunare generală care a avut loc recent la Argus, arbitrul pieţei a decis să-i limiteze drepturile de vot lui Că­tălin Chelu la 33% din acţiuni pe motiv că deţine concertat 43,4% din acţiuni şi nu a derulat ofertă publică. SIF Oltenia deţine 31,9% din acţiunile Argus.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO