Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Aerostar Bacău cresc pe bursă cu 3,7% după ce acţionarii societăţii şi-au exprimat interesul pentru privatizările statului

Acţiunile Aerostar Bacău cresc pe bursă cu 3,7% după...

Autor: Adrian Cojocar

13.06.2013, 14:03 994

Titlurile producătorului de avioane Aerostar Bacău (ARS) creşteau pe parcursul şedinţei de astăzi cu 3,7% pe o bursă în scădere după ce reprezentanţii Ministerului Economiei au anunţat că reprezentanţii Aerostar şi principalul acţionar al societăţii, Iarom, şi-au manifestat interesul pentru a participa la privatizarea companiilor Romaero, Avioane Craiova şi IAR Ghimbav.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Iarom, Mihail Toncea, şi vicepreşedintele şi directorul financiar al Aerostar Bacău, Doru Damaschin, principalul subiect de discuţie fiind privatizările pe care statul vrea să le deruleze în perioada următoare în domeniul aeronautic.

Cele trei companii care urmează să fie scoase la privatizare sunt listate pe piaţa RASDAQ.

Romaero Bucureşti (RORX) are în prezent o capitalizare de 93,7 mil. lei (21,2 mil. euro), IAR Ghimbav (IARV) este evaluată pe piaţă la 19,5 mil. lei (4,4 mil. euro), în timp ce capitalizarea Avioane Craiova (AVIO) se ridică la 3,2 mil. lei (0,7 mil. euro).

Aerostar este cel mai mare jucător de pe piaţa aeronautică din România şi dispunea la 31 martie de lichidităţi în valoare de circa 50 mil. lei. Compania trebuie să plătească însă anul acesta şi dividende în valoare de 10,5 mil. lei.

Cea mai mare parte a dividendelor vor fi încasate de Iarom Bucureşti care controlează 71% din acţiunile Aerostar.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO