Burse - Fonduri mutuale

Actionarul majoritar al Alro a revenit pe profit anul trecut, desi i-au scazut vanzarile

27.04.2010, 11:00 15

Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si listat pe Bursa de laLondra, care controleaza pachetul majoritar de actiuni alsingurului producator de aluminiu local - Alro Slatina (ALR), araportat pentru anul trecut un profit net de 63 mil. dolari, dupace inregistrase in 2008 pierderi de 144 mil. dolari.

Cifra de afaceri a grupului, care este controlat indirect de omulde afaceri rus Vitaliy Machitski, a scazut anul trecut cu circa17%, la 1,52 mld. dolari, din cauza pretului mai mic al aluminiuluipe pietele internationale.

Cu toate acestea, Vimetco a reusit sa depaseasca momentul dificilde la inceputul lui 2009, cand compania s-a confruntat cu o acutacriza de lichiditati, ceea ce a determinat prabusirea actiunilor peBursa de la Londra. Pretul actiunilor Vimetco a crescut anul trecutde 14 ori, de la 0,17 dolari la 2,5 dolari. Capitalizarea grupuluieste in prezent de 658 mil. dolari.

Grupul Vimetco are operatiuni in Romania, China, dar si in SierraLeone, unde detine mine de bauxita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO