Burse - Fonduri mutuale

Actionarii Turism Felix au subscris o treime din oferta de actiuni

09.08.2006, 20:02 65

Actionarii companiei balneare Turism Felix (Baile Felix Oradea) au subscris 31,15% din pachetul de 77 de milioane de actiuni scos la vanzare in cadrul ofertei publice derulate de societate.
Ieri s-a incheiat prima etapa a ofertei, in care aveau dreptul sa subscrie actionarii Turism Felix, urmand ca de azi sa poata cumpara actiuni si ceilalti investitori interesati.
Acestora le vor fi oferite 53,017 milioane de titluri. Investitorii vor putea transmite cereri de subscriere intr-un interval de pret cuprins intre 0,6 lei si 1,1 lei/actiune, pretul de vanzare urmand sa fie stabilit la finalul perioadei, in functie de cererile de subscriere pe care societatea le va primi. Oferta se va derula pana pe 18 august prin sistemul tehnic al Bursei de Valori, iar ordinele de subscriere pot fi preluate prin orice societate de brokeraj autorizata. Oferta este intermediata de SSIF Broker din Cluj.
SIF Transilvania, actionarul majoritar al Turism Felix, cu peste 74% inainte de derularea ofertei, a subscris in prima faza a majorarii 10,82% din actiunile puse in vanzare, in valoare de 5 mil. lei (1,42 mil. euro).
Daca societatea va reusi sa vanda toate actiunile, participatia SIF Transilvania se va reduce pana la 56%.
SIF Transilvania nu avea de ce sa subscrie pachetul de actiuni corespunzator participatiei sale, intrucand a aprobat oferta tocmai pentru a permite intrarea si unor alti investitori mari in cadrul companiei. Ceilalti actionari principali ai Turism Felix, SIF Oltenia si grupul de firme apartinand oamenilor de afaceri Ioan si Viorel Micula, au subscris pachetele de actiuni corespunzatoare detinerilor avute in cadrul companiei.
Astfel, SIF Oltenia a subscris 11,49% din actiuni, in timp ce societatile Rieni Drinks si European Drinks controlate de fratii Micula au cumparat impreuna 7,33% din titluri.
Excluzand pachetul subscris SIF Transilvania, restul actionarilor si-au exercitat dreptul de preferinta pentru 20,3% din titluri.
Conform ultimelor informatii disponibile, ceilalti actionari ai societatii detineau circa 26% din capital inainte de inceperea ofertei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO