Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Oltenia decid azi soarta dividendelor

Acţionarii SIF Oltenia decid azi soarta dividendelor

Autor: Ioana Tudor

29.07.2014, 00:02 589

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) hotărăsc astăzi dacă societatea va plăti dividende de 92,8 milioane de lei sau această sumă va fi capitalizată şi folosită pentru investiţii.

Ieri a avut loc prima convocare a Adunării Generale, însă votul nu s-a putut desfăşura din cauza lipsei de cvorum, potrivit unui anunţ al SIF5 publicat pe bursă. La AGA de ieri s-au prezentat 26,98% din acţionarii SIF5 cu drept de vot, în condiţiile în care cvorumul necesar este de 50% la prima convocare. AGA de azi poate lua decizii indiferent de cvorum. Acţionarii trebuie să aleagă azi între dividende de 0,16 lei/acţiune sau de zero lei. La ultimul preţ din piaţă, de 1,84 lei/titlu, dividendul SIF Oltenia ar aduce un randament de circa 8,7%.

Pe ordinea de zi a adunării generale se află şi alegerea a trei membri definitivi în consiliul de administraţie, după demisiile lui Petre Ghibu, Daniela Toader şi Ana Bobîrcă. Adrian Simionescu, directorul general şi preşedintele Vienna Investment Trust, a renunţat la candidatura pentru poziţia de membru în CA. În afară de Simionescu, alte trei persoane şi-au depus candidatura pentru un loc în CA-ul SIF5, şi anume, Nicolae Stoian, Carmen Popa şi Iulius Grigore Postolache.

Acţiunile SIF5 se tranzacţionau la preţul de 1,842 lei/unitate în a doua parte a şedinţei bursiere de ieri, în scădere cu aproape 1% faţă de închiderea de vineri, iar la acest preţ societatea are o capitalizare bursieră de 1,07 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO