Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Oltenia au aprobat un program de răscumpărare de maximum 66,4 mil. lei şi o reducere de capital social cu 3,85 mil. lei

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat miercuri derularea unui program de răscumpărare a 22,15 milioane de acţiuni, reprezentând 3,8% din capitalul social, care se va derula până la data de 15 august 2020, potrivit unui raport la Bursă.

Preţul minim de dobândire a acţiunilor va fi de 0,1 lei, iar preţul maxim va fi de 3 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că valoarea maximă a programului va fi de 66,4 milioane lei, arată calculele realizate de ZF.

Plata acţiunilor răscumpărate se va realiza din profitul distribuibil sau din rezervele disponibile ale societăţii înscrise în ultima situaţie financiară anuală, cu excepţia rezervelor legale, iar destinaţia programului este reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate.

Hotărârea cu numărul 10 de miercuri se referă la reducerea capitalului social subscris al SIF5 de la 56,05 milioane lie la 52,2 milioane lei, prin anularea a 38,4 milioane de acţiuni răscumpărate în urma derulării în perioada 16-30 ianuarie 2020 a unei ofertei publice.

Acţiunile SIF5 înregistrează o scădere de 23% de la începutul anului, în urma unor tranzacţii în valoare de 52,4 milioane lei, emitentul ajungând la 1,14 miliarde lei capitalizare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.