LIVE: 15 MINUTE CU UN ANTREPRENOR – Cât loc de dezvoltare mai există pe piaţa cafenelelor din România. O discuţie cu Radu Savopol, cofondator 5 to Go.
Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Muntenia resping solicitarea lui Behboud Madadi, investitor cu 6,13% din societate, de distribuire a unor dividende de 350 mil. lei

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4), societate care are cele mai performante acţiuni din rândul celor cinci SIF-uri de la începutul acestui an, au decis în cadrul AGEA din 15 noiembrie să respingă solicitarea investitorului persoană fizică Behboud Madadi, 42 de ani, pentru repartizarea 350 mil. lei sub formă de dividende din rezultat reportat.

“Se respinge cu o majoritate de 64,45% din voturile deţinute de acţionarii prezenţi, reprezentaţi în adunare sau care şi-au exprimat votul prin corespondenţă, distribuirea cu titlu de dividende a sumei de 350 mil. lei incluse în contul rezultat reportat”, menţionează anunţul companiei.

Behboud Madadi, cel mai mare investitor individual al unei SIF, cu 6,13% din capitalul social al SIF4, a cerut distribuirea sumei de 350 de milioane de lei sub formă de dividende ca urmare a revocării derulării unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, măsură aprobată în aprilie 2020.

Acesta a cumpărat în perioada 29 septembrie-12 octombrie 2021 un număr de 12,3 milioane de acţiuni SIF4, pentru care a plătit 19,7 milioane de lei, în cadrul unei oferte publice de răscumpărare.

SIF Muntenia are 1,2 mld. lei capitalizare. Acţiunile SIF4 înregistrează o creştere de 87,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 62 mil. lei, arată datele BVB.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.