Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii BT au decis majorarea capitalului cu 295,7 mil. lei şi răscumpărarea a 0,95% din titluri

Acţionarii BT au decis majorarea capitalului cu 295,7 mil. lei şi răscumpărarea a 0,95% din titluri

Autor: Stefan Musgociu

28.04.2011, 18:22 60

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au aprobat, joi, majorareacapitalului social cu 295,7 milioane lei, la 1,77 miliarde lei,prin capitalizarea rezervelor din profiturile din anii anteriori,şi răscumpărarea a maxim 0,95% din titluri, au declarat pentruMediafaxBusiness surse din acţionariat.

"Acţiunile ar urma să fie folosite pentru un program defidelizare a salariaţilor pe termen mediu - lung", au afirmatsursele citate.

Pentru suplimentarea capitalului, banca va emite 295,7 milioanede noi acţiuni, cu valoare nominală de un leu. Banca va capitaliza,astfel, rezervele constituite din profitul net al anilor precedenţiexistente în sold la finele anului trecut, în sumă de 206,9milioane de lei, şi cele realizate din câştigul net din 2010, învaloare de 88,7 milioane lei.

Acţiunile noi vor fi acordate gratuit acţionarilor înregistraţila 20 mai în registrul ţinut de Depozitarul Central.

Investitorii au aprobat şi răscumpărarea a maximum 14 milioanede acţiuni (0,95% din capitalul social), la un preţ egal cu cotaţiade la bursă din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de2 lei/titlu. Programul de răscumpărare se va derula pe o perioadăde cel mult 18 luni de la publicarea deciziei în MonitorulOficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO