Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Bermas Suceava au aprobat dividende de 1,4 mil. lei

Autor: Adrian Cojocar

28.04.2011, 23:35 157

Acţionarii producătorului de bere Bermas Suceava (BRM),controlat de salariaţi, a aprobat decizia conducerii de distribuireîn acest an a unor dividende în valoare totală de 1,4 milioane delei din profitul realizat anul trecut, care s-a cifrat la 1,94milioane de lei. Dividendul brut pe acţiune este de 0,065 lei, iarrandamentul dividendului la nivelul ultimului preţ de pe piaţă, de0,8 lei/unitate, este de 8,1%.

Aurora-Maria Vescan, reprezentant al fondului STK Emergent, caredeţine un pachet de circa 7% din acţiunile Bermas, a fost numitămembru în Consiliul de Administraţie al producătorului de bere.

Pentru acest an Bermas şi-a propus realizarea unei cifre deafaceri în creştere cu 10,8%, la 26,7 milioane de lei şi a unuiprofit net apropiat de cel de anul trecut, de 1,9 milioane de lei.Asociaţiile salariaţilor Bermas deţin împreună circa 51,6% dinacţiunile companiei, un alt acţionar semnificativ fiind SIFBanat-Crişana cu circa 5% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO