Burse - Fonduri mutuale

ABN Sys­tems Inter­na­tional lansează prima ofertă publică a unei companii de tehnologie la BVB, pentru vânzarea a 30% din acţiuni, pentru un preţ total cuprins între 39 mil.lei şi 43 mil.lei

ABN Sys­tems Inter­na­tional lansează prima ofertă...

Autor: Roxana Rosu

10.12.2021, 11:48 734

ABN Sys­tems Inter­na­tional, inte­grator şi dis­tri­buitor de echi­pa­men­te electronice şi ac­ce­so­rii telecom deţinut de George Barbu, Remus Bogdan Nedelea şi  Ilie Nedelea, va lansa prima ofertă IPO a unei companii de tehnologie la BVB, pe 15 decembrie, pentru vânzarea a 7,73 milioane de acţiuni, reprezentând un free float de 30%.

Preţul de ofertă este cuprins între 5,18 si 5,69 lei pe acţiune, fiind primul IPO în care toţi investitorii pot alege de la început, în regim de licitaţie, preţul la care doresc să subscrie.

Oferta se deschide pe data de 15 decembrie, ar putea dura până pe 29 decembrie, dar se poate închide anticipat începând cu 17 decembrie.

Ulterior, ABN Systems International va lista acţiunile pe piaţa AeRO a BVB, sub simbolul bursier ABN.

Compania deţine bran­dul Tellur şi activează de 19 ani pe piaţa IT&C, având vânzări în 25 de ţări de pe 4 continente. Capitalul atras de la investitori va fi folosit pentru consolidarea poziţiei pe piaţa autohtonă, precum şi pentru extinderea pe pieţele externe, inclusiv pe noi continente.

Prospectul de ofertă şi admitere la tranzacţionare a fost aprobat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), iar oferta şi listarea sunt intermediate de TradeVille.

ABN Systems a înregistrat venituri totale de 50,1 milioane de lei (10,22 milioane de euro), în primul semestru (S1) din 2021, în creştere cu 35%. Principalul motor de creştere au fost vânzările pe pieţe internaţionale, care au ajuns să reprezinte peste 52% din totalul cifrei de afaceri. 

Profitul net al ABN Systems s-a situat la 2,44 milioane de lei (480.000 de euro), de peste 8 ori mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului precedent. De asemenea, în primul semestru al acestui an, vânzările pe pieţe externe au crescut cu 114%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind 26 de milioane de lei (5 milioane de euro). 

Pe lângă brandul propriu Tellur (creat în 2015), ABN Systems are parteneriate pe termen lung cu branduri internaţionale, între care se numără Poly (ex. Plantronics şi Polycom), Panasonic, EPOS (ex. Sennheiser), Logitech şi altele.  

Principalele pieţe externe sunt situate în Europa, America, Africa şi Orientul Mijlociu, în ţări precum Africa de Sud, Canada, Franţa, Germania, Israel, Italia, Polonia, Spania, Suedia, Turcia, UK şi SUA.

Planurile de expansiune externă au în vedere atât creşterea pe pieţele unde ABN Systems este prezentă acum, cât şi accesarea de noi pieţe în state din Europa de Vest, ţările din fosta URSS, Orientul Apropiat şi chiar America de Sud.

Potrivit platformei de informaţii financiare Confidas, George Barbu deţine 45% din acţiunile companiei, în timp ce Remus Bogdan Nedelea are o participaţie de 45%, iar Ilie Nedelea o participaţie de 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO