Burse - Fonduri mutuale

A început şi SIF Oltenia să vândă acţiuni BRD

Autor: Andrei Chirileasa

29.12.2010, 12:33 41

SIF Oltenia (SIF5) a vândut marţi un pachet de 420.000 deacţiuni BRD, reprezentând 0,06% din capitalul băncii, prinintermediul unor tranzacţii în valoare de 5,16 mil. lei derulate peBursă.

SIF Oltenia este singura dintre SIF-uri care nu vânduse pânăacum acţiuni BRD în acest an. SIF Oltenia (SIF5) este în prezentcel mai mare acţionar minoritar al BRD, cu o participaţie de circa5,5%. Vânzările de acţiuni BRD înseamnă pentru SIF-uri marcareaunor profituri consisetnte, în condiţiile în care titlurile BRD aufost primite de SIF-uri la înfiinţare, fiind înregistrate încontabilitate la valoarea nominală de 1 leu. Astfel, din preţul devânzare de circa 12 lei/acţiune, peste 90% reprezintă profit pentruSIF-uri.

SIF Muntenia a fost cel mai mare vânzător de acţiuni BRD înultima lună, plasând pe Bursă circa 1% din titlurile băncii. SIFMuntenia şi-a redus astfel participaţia la circa 4% şi a încasat 84mil. lei (aproape 20 de milioane de euro). Cumpărătorii au fostinvestitori străini.

SIF Moldova (SIF5) şi SIF Transilvania (SIF3) au vândut şi elepachete consistente de acţiuni BRD în acest an, utilizând baniiobţinuţi pentru achiziţia de acţiuni la Fondul Proprietatea.

Titlurile BRD au stagnat în ultimele cinci luni în jurulnivelului de 12 lei/acţiune, iar faţă de începutul anuluiînregistrează o scădere de circa 8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO