Burse - Fonduri mutuale

44 de investitori au cumpărat obligaţiunile de 500 mil. lei ale Raiffeisen Bank

44 de investitori au cumpărat obligaţiunile de 500 mil....

Autor: Roxana Pricop

12.05.2014, 00:00 137
Oferta de obligaţiuni de 500 milioane de lei derulată de Raiffeisen Bank a fost înregistrată vineri 9 mai în sistemul bursei de la Bucureşti, fiind raportate un număr de 44 de ordine de cumpărare. Raiffeisen Bank a atras 500 milioane de lei printr-o ofertă derulată miercuri 7 mai, prin care a vândut obligaţiuni în lei cu maturitate de cinci ani şi cu dobândă de 5,35% pe an. Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni derulată de bancă după ce anul trecut a împrumutat de la investitori 225 milioane lei. Raiffeisen Bank România a depus  o cerere la Bursa de Valori Bucureşti pentru listarea obligaţiunilor, la fel cum a procedat şi cu emisiunea lansată anul trecut.
 
Banca a atras în luna iulie a anului trecut 225 milioane lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu maturitate la trei ani şi cu dobândă fixă de 5,5% pe an, printr-un plasament privat adresat investitorilor care cumpără fiecare titluri de cel puţin echivalentul în lei a 100.000 de euro. Alături de Raiffeisen, alte două bănci, Pro Credit şi Garanti, pregătesc emisiuni de obligaţiuni în valoare cumulată de 260 de milioane de lei, ce urmează să fie listate la bursa de la Bucureşti. Valoarea totală a obligaţiunilor ce vor fi listate la bursă urcă astfel la 760 milioane de lei. Anul 2014 are mari şanse să atingă valoarea record de un miliard de lei atrasă anul trecut de la investitori de două bănci şi o companie de utilităţi prin emisiuni de obligaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO