Burse - Fonduri mutuale

2022, „un an într-un secol“ - un portofoliu balansat a avut cea mai slabă performanţă. Ioan Gheorghiu, Amundi AM: Diversificarea este de aşteptat să funcţioneze în 2023, pentru că obligaţiunile au revenit, iar acţiunile sunt pentru totdeauna

2022, „un an într-un secol“ - un portofoliu balansat...

Autor: Tibi Oprea

19.12.2022, 07:00 701

Inflaţia şi politicile băncilor centrale vor fi principalele aspecte care vor determina construirea portofoliilor în 2023.

Anul 2022 se pregăteşte să devină unul dintre cei mai proşti din istorie pentru cei care investesc în mai multe tipuri de active, având în vedere că într-un mediu de creştere a ratelor dobânzilor în lupta cu inflaţia, atât acţiunile, cât şi obligaţiunile au suferit corecţii semnificative, bondurile având chiar cea mai proastă performanţă anuală din ultimii 100 de ani.

Amundi Asset Management, cel mai mare administrator de investiţii din Europa, cu active sub gestiune de peste 2.000 de miliarde de euro, a numit 2022 „un an într-un secol“, întrucât un portofoliu balansat a avut cea mai slabă performanţă din istorie, mai slabă decât în anii 1931 şi 1969, în care atât instrumentele de venit fix, cât şi acţiunile au fost corelate pozitiv în evoluţii negative.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO