Burse - Fonduri mutuale

13% din Electroargeş Curtea de Argeş schimbă marţi acţionarii într-o tranzacţie de 9 mil. lei. Deţinerea este aceeaşi cu cea a antreprenorului Tudor Dumitru. Tot astăzi s-a tranzacţionat şi 60% din Concifor Buzău, companie al cărui acţionar majoritar este Electroargeş

La ora 16:30 în şedinţa de tranzacţionare de marţi, 18 mai 2021, în sistemul bursei de la Bucureşti a fost înregistrată o singură tranzacţie de echivalentul a 13% din capitalul social al producătorului de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS).

Ca şi volum tranzacţionat, de circa 9 milioane de acţiuni, aceasta este cea mai mare tranzacţie cu acţiuni ELGS din vara anului 2015 încoace, potrivit datelor agregate de ZF.

Potrivit datelor BVB, tranzacţia a fost încheiată la preţul de 1 leu pe acţiune, în creştere cu aproape 12% faţă de cel de tranzacţionare, având o valoare de aproape 9 mil. lei. Tranzacţia este de tipul “deals”, adică o tranzacţie specială.

Electroargeş are 62 mil. lei capitalizare, iar datele cu privire la acţionariatul companiei, cele la 31 decembrie 2020 arată că antreprenorul Tudor Dumitru, unul dintre cei mai mari investitori de la bursa locală, avea o deţinere identică celei tranzacţionate astăzi.

Tot marţi în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate şi tranzacţii de 187.000 de lei cu acţiuni ale Concifor Buzău, companie la care Electroargeş Curtea de Argeş avea la final de 2020 o deţinere de 67%, potrivit datelor BVB. Aproape 62% din Concifor Buzău a schimbat acţionarii astăzi. Până la ora redactării acestei ştiri nici vânzătorii şi nici cumpărătorii companiei de 0,4 mil. lei nu fuseseră raportaţi la bursă. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.