Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Sergiu Oprescu, Alpha Bank: Suntem într-o strategie de creştere în România. Punem accent pe creditarea ipotecară şi am devenit foarte activi pe sindicalizări şi finanţări structurate

Sergiu Oprescu, preşedinte executiv Alpha Bank România şi director general al reţelei internaţionale Alpha Bank:
Sunt un optimist echlibrat şi cred că avem un potenţial de creştere foarte mare în România, cu condiţia să fim extrem de atenţi la câteva derapaje potenţiale şi să fructificăm oportunităţile. PNRR este cea mai mare oportunitate cu care noi ne-am fi putut întâlni în ultimii mulţi ani. A rata această oportunitate nu trebuie şi nu poate să fie o opţiune.

Sergiu Oprescu, preşedinte executiv Alpha Bank România şi director general al reţelei internaţionale Alpha Bank: Sunt un optimist echlibrat şi cred că avem un potenţial de creştere foarte mare în România, cu condiţia să fim extrem de atenţi la câteva derapaje potenţiale şi să fructificăm oportunităţile. PNRR este cea mai mare oportunitate cu care noi ne-am fi putut întâlni în ultimii mulţi ani. A rata această oportunitate nu trebuie şi nu poate să fie o opţiune.

Autor: Alex Ciutacu

11.07.2023, 18:00 136

♦ Bancherul consideră că sistemul bancar românesc s-ar putea întoarce în 2023 la o creştere bazată pe economisire, după doi ani de creştere prin creditare.

Alpha Bank a trecut din nou „la atac“ şi vizează creşterea pe piaţa din România, după mai bine de un deceniu de stat „în apărare“, iar noua strategie are la bază punctele sale tari, precum creditarea ipotecară şi sindicalizările sau finanţările structurate, susţine Sergiu Oprescu, preşedinte executiv Alpha Bank România şi director general al reţelei internaţionale Alpha Bank.

„Suntem într-o strategie de creştere şi avem un program de creştere pe România. Accentul se pune pe punctele tari pe care Alpha Bank le are şi, strategic şi istoric, un punct tare este partea de creditare ipotecară“, a declarat Oprescu, în cadrul evenimentului ZF Bankers Summit 2023.

De cealaltă parte, finanţările sindicalizate sunt cele în care un aranjor organizează o finanţare dinspre mai multe bănci, fie pentru capital de lucru, fie pentru investiţii. În piaţa locală au început să apară tot mai multe astfel de finanţări, pe măsură ce au crescut anvergura şi complexitatea proiectelor companiilor din economie.

„Vrem să jucăm pe punctele tari, vrem să beneficiem şi de expertiza extrem de bogată pe care o avem la nivelul echipei de wholesale cu privire la sindicalizări şi finanţări structurate. Am devenit din ce în ce mai activi şi chiar foarte activi pe cele două segmente. Suntem un jucător semnificativ pe tot ce înseamnă partea de sindicalizare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO