Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Mihai Precup, secretar de stat: Atât FNGCIMM, cât şi Fondul Român de Contragarantare şi EximBank prin garanţie, nume şi constat vor trece sub umbrela băncii de dezvoltare. La nivelul Ministerului Finanţelor am încercat ca toate aceste iniţiative de garantare să nu se canibalizeze între ele

Mihai Precup, secretar de stat: Sperăm ca până în 2025 banca de dezvoltare să fie operaţională. În ceea ce priveşte implementarea PNRR, IMM Invest a fost un exemplu de succes de parteneriat public-privat.

Mihai Precup, secretar de stat: Sperăm ca până în 2025 banca de dezvoltare să fie operaţională. În ceea ce priveşte implementarea PNRR, IMM Invest a fost un exemplu de succes de parteneriat public-privat.

Autor: Mircea Nica

16.08.2023, 17:15 194

Banca de dezvoltare va funcţiona ca orice altă bancă, sub supravegherea BNR, însă constituirea ei va fi pe baza legii specifice şi actului constitutiv Odată ce acest exerciţiu este încheiat, putem vorbi de înregistrarea băncii la Registrul Comerţului şi să avem o bancă funcţională, urmând ca noua conducere, care are un mandat de doi ani, să se ocupe exclusiv de operaţionalizarea băncii, proceduri, tot ceea ce înseamnă instrumente financiare pe care banca trebuie să le creeze.

Atât FNGCIMM, cât şi Fondul Român de Con­traga­rantare şi Exim­Bank prin garan­ţie, nume şi constat vor trece sub umbrela băncii de dezvoltare. La nivelul Ministerului Fi­nan­ţe­lor am încercat ca toate aceste ini­ţia­tive de garantare să nu se caniba­lizeze între ele, a spus Mihai Precup, secretar de stat, Ministerul Finan­ţelor (acum este secretar de stat la cabinetul premierului Ciolacu), în cadrul conferinţei ZF Bankers 2023.

El a mai adăugat că banca de dezvoltare va funcţiona ca orice altă bancă, sub supravegherea BNR, însă constituirea ei va fi pe baza legii spe­cific şi actului constitutiv.

„Banca de dezvoltare va funcţio­na ca orice altă bancă, sub suprave­gherea BNR, însă constituirea ei va fi pe baza legii specifice şi actului constitutiv“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO