Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2023. Ioana Gheorghiade, BCR: Zona de energie rămâne cu un potenţial foarte mare de finanţare, dar şi zona de agro are potenţial. Potenţial are şi zona de construcţii, deşi este diferenţiată

Ioana Gheorghiade, director executiv al Direcţiei Managementul Riscului Corporate la  BCR: Zona de energie rămâne cu un potenţial foarte mare, mai ales în zona de energie regenerabilă. Legat de PNRR o să fie scheme de suport, practic acesta este viitorul şi vorbim şi de strategia de hidrogen, care trebuie planificată din timp.

Ioana Gheorghiade, director executiv al Direcţiei Managementul Riscului Corporate la BCR: Zona de energie rămâne cu un potenţial foarte mare, mai ales în zona de energie regenerabilă. Legat de PNRR o să fie scheme de suport, practic acesta este viitorul şi vorbim şi de strategia de hidrogen, care trebuie planificată din timp.

Autor: Claudia Medrega

11.08.2023, 16:00 121

„În 2023, vedem o creştere a ponderii investiţiilor. Mare parte din finanţări a fost pentru investiţii, ceea ce ne bucură foarte mult“.

Sectoarele economice care sunt finanţate de bănci sunt şi în linie cu dezvoltarea PIB, iar zona de energie, zona agriculturii şi zona de construcţii sunt cu potenţial, a declarat Ioana Gheorghiade, director executiv al Direcţiei Managementul Riscului Corporate la BCR.

„Zona agro a trebuit să se ajusteze acestui moment, dar, noi considerăm că are potenţial foarte mare. În plus, zona de energie rămâne cu un potenţial foarte mare, mai ales în zona de energie regenerabilă. Legat de PNRR o să fie scheme de suport, practic acesta este viitorul şi vorbim şi de strategia de hidrogen, care trebuie planificată din timp. Şi zona de construcţii aş menţiona-o, deşi este diferenţiată, pentru că toate aceste mari proiecte din PNRR trebuie construite de cineva. Există o nevoie de finanţare şi în această zonă, respectiv susţinerea constructorilor care lucrează drumurile finanţate de la bugetul de stat şi din surse europene“, a declarat Ioana Gheorghiade la evenimentul ZF Bankers Summit 2023, care s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iulie. Referindu-se la situaţia creditării companiilor în cazul BCR, Ioana Gheorghiade a spus că în 2022, pe total stoc finanţări corporate, la BCR a fost creştere cu 16%, net, pe corporate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO