Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2021. Vladimir Kalinov, Vicepreşedinte, Raiffeisen Bank: Sucursala viitorului va fi locul unde clienţii vor veni când au nevoie de consiliere financiară, pentru a înţelege un pic mai bine produsele financiare

ZF Bankers 2021

ZF Bankers 2021. Vladimir Kalinov, Vicepreşedinte,...

Autor: Ramona Cornea

06.07.2021, 13:46 254

Vladimir Kalinov, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank, crede că viitorul sucursalei bancare este unul în care clienţii vin mai mult pentru consiliere financiară şi mai puţin pentru celelalte servicii bancare.

 

”Noi credem că cel mai scump capital al organizaţiei este capitalul uman şi, în aceste condiţii, ne vom concentra mai mult pe consilierea financiară în mai mare măsură din lucrul de zi cu zi şi mult mai puţin pe partea de servisare. Branch-ul viitorului va fi locul unde clienţii vor veni când au nevoie de consiliere financiară, pentru a înţelege un pic mai bine produsele financiare care le sunt oferite”, a declarat Vladimir Kalinov în cadrul videoconferinţei ZF Bankers Summit 2021.

Ce a mai declarat Vladimir Kalinov în cadrul videoconferinţei:

·        Sunt două aspecte care duc la o schimbare de comportament: pe de o parte este faptul că aproape toate produsele sunt disponibile deja în aplicaţia mobilă sau în online duce la un proces natural de descoperire din partea clienţilor. Vedem că avem clienţi care până acum nu au făcut investiţii în produse de economisire în fonduri mutuale care au început să facă acest lucru pe platformă doar pentru că au descoperit că există acest element.

·        Faptul suntem în top cinci nu înseamnă că avem un avantaj foarte mare. Pe termen scurt ne ajută pe partea de return on equity pentru că avem un număr mare de clienţi. Cea mai mare provocare vine din faptul că sunt bănci şi fintech-uri care sunt foarte agresive, care oferă o experienţă digitală foarte bună, iar noi vom fi nevoiţi să ne aliniem cât se poate de repede. Dacă acum trei ani planificam un fel de penetrare pe piaţă, în pandemie lucrurile au accelerat foarte mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO