Bănci și Asigurări

ZF 25 de ani. Mugur Isărescu, BNR: Ziarul Financiar şi-a implicat jurnaliştii şi publicul în creşterea nivelului educaţiei financiare la standarde ambiţioase. Sunt un cititor fidel al Ziarului Financiar. Îl citesc în fiecare dimineaţă

ZF 25 de ani. Mugur Isărescu, BNR: Ziarul Financiar...

Autor: Răzvan Botea

17.11.2023, 11:32 1578

Mugur Isărescu, guvernatorul Bănci Naţionale a României (BNR), a susţinut un discurs la conferinţa aniversară a Ziarului Financiar cu ocazia împlinirii a 25 de ani. În urmă cu 25 de ani, Ziarul Financiar se lansa printr-o conferinţă la Banca Naţională a României (BNR).

Redăm mai jos pe larg discursul guvernatorului BNR Mugur Isărescu la aniversarea ZF 25 de ani:

Acum un sfert de veac, în sala de marmură, Banca Naţională a României a găzduit lansarea cotidianului Ziarul Financiar. Eram atunci puternic angajaţi în tranziţia economiei de la economia planificată, centralizată, la economia de piaţă.

Banca Naţională se moderniza atunci.

Publicul căruia i se adresa era din două generaţii care îşi păstraseră banii şi nu ştiau bine, spun eu acum, nici ce înseamnă cont bancar. Încă de atunci le-am urat, la lansare, Ziarului Financiar, să devină un Financial Times al României.

Ceea ce s-a distins în toţi aceşti 25 de ani ca motor al succesului este strategia echipei ZF, investitori jurnalişti de a se raporta la mediul politic, social, economic şi moral intern şi a găsi răspunsuri adecvate.

Am mai spus, sunt un cititor fidel al Ziarului Financiar. Îl citesc în fiecare dimineaţă. În această calitate, îmi face plăcere să adresez felicitări întregii echipe ZF pentru capacitatea de a livra un ziar cu rezonanţă în societatea în care se adresează.

Felicitări, Adrian Sârbu, Felicitări, Cristian Hostiuc.

La ritmul şi exigenţele impuse, redacţia ZF şi-a implicat jurnaliştii şi publicul în creşterea nivelului educaţiei financiare la standarde ambiţioase.

Redacţia a devenit o adevărată pepinieră de talente şi vă spun eu, care citesc ziarul în fiecare zi.

În paginile ziarului apar analize şi comentarii care contribuie la înţelegerea corectă a economiei de piaţă.

Aţi reuşit să antrenaţi în dezbateri antreprenori români care contribuie la formarea unei clase antreprenoriale, proces esenţial pentru funcţionarea economiei de piaţă.

Vă rog să îmi permiteţi să repet ceea ce spuneam în primele zile de viaţă ale ZF. Economia de piaţă nu se poate fără cultură de piaţă. Ziarul Financiar a contribuit decisiv la pasul următor, la îndrumarea imparţială, neutră printre evoluţiile din economia românească şi nu numai, am considerat atunci, consider şi acum.

Pe această bază am promovat şi promovăm parteneriatul nostru cu Ziarul Financiar. Un climat încărcat de cultură financiar-bancară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO