Bănci și Asigurări

Wanted: job de bancher cu salariu de 15.000 euro. Banca de Investiţii şi Dezvoltare nu-şi găseşte cei 10 executivi nici la a patra încercare. Sunt mari cerinţele sau oferta nu atrage?

Oana Botolan Datki, specialist în recrutare: 
Într-un proces de recrutare de top management durează mult pentru că sunt puţini oameni de calibrul respectiv pe piaţă şi trebuie să ai multe discuţii cu ei. Recrutarea pentru un post de executiv poate să dureze şi 6 luni. Sunt foarte multe etape care implică întâlniri, evaluări, negocieri de pachete salariale şi beneficii, aprobări, iar din momentul în care ai bătut palma, mai durează minimum 3 luni până pleacă omul acela de la fostul loc de muncă

Oana Botolan Datki, specialist în recrutare: Într-un proces de recrutare de top management durează mult pentru că sunt puţini oameni de calibrul respectiv pe piaţă şi trebuie să ai multe discuţii cu ei. Recrutarea pentru un post de executiv poate să dureze şi 6 luni. Sunt foarte multe etape care implică întâlniri, evaluări, negocieri de pachete salariale şi beneficii, aprobări, iar din momentul în care ai bătut palma, mai durează minimum 3 luni până pleacă omul acela de la fostul loc de muncă

Autor: Mircea Nica, Claudia Medrega

03.08.2023, 09:30 3134

♦ Recrutarea pentru poziţiile de conducere la Banca de Investiţii şi Dezvoltare a fost prelungită pentru a patra oară de către Ministerul Finanţelor până pe 4 august ♦ Odată cu amânarea procesului de recrutare se întârzie şi înregistrarea băncii la Registrul Comerţului, dar şi demararea procesului de operaţionalizare a băncii ♦ Termenul limită de depunere a cadidaturilor a fost iniţial până pe 13 iunie 2023, după care Ministerul Finanţe a prelungit termenul de trei ori, aceasta fiind a patra amânare.

Cele 10 poziţii de conducere ale Băncii de Investiţii şi Dezvoltare rămân în continuare vacante după ce Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar unic al băncii, a prelungit încă o dată termenul de recrutare şi selecţie până pe 4 august. Ce se întâmplă cu candidaţii pe parcurs?

„Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar unic al Băncii de Investiţii şi Dezvol­tare, anunţă deschiderea unei noi sesiuni de depunere dosare în cadrul procedurii de recrutare şi selecţie a primilor membri ai organelor staturare ale Băncii, res­pectiv Consiliul de supraveghere şi Directoratul, în perioada 24.07 - 04.08.2023“, se arată în anunţul ministerului.

Salariile pentru o poziţie de conducere a unei bănci încep de la 10.000 euro net şi pot ajunge până la 25.000 euro net pe lună, la care se adaugă bonusuri care pot duce salariul la un nivel colosal, conform informaţiilor din piaţa muncii. În aceste condiţii, nu este clar ce se întâmplă cu poziţiile vacante din cadrul Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, care pe lângă lunga perioadă în care această formă de bancă a fost doar pe hârtie, de aproape un deceniu, nu reuşeşte să-şi nici să găsească bancherii care să o conducă.

Oana Botolan Datki, specialist în recrutare, susţine că de obicei într-un proces de recrutare de top management timpul este unul destul de lung pentru că sunt puţini oameni de calibrul respectiv pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO