Bănci și Asigurări

Volksbank se extinde in cautarea cotei de piata

12.08.2004, 00:00 4

Volksbank Romania a deschis la inceputul saptamanii tei noi sucursale, dintre care doua in Bucuresti si una in Iasi.
Printr-o expansiune rapida a retelei teriotriale, banca doreste sa obtina pana la sfarsitul anului viitot o cota de piata (din punctul de vedere al activelor) de 1,5%.
Strategia bancii prevede deschiderea a cel putin inca sase unitati pana la sfarsitul anului in Bucuresti, Ploiesti si Pitesti. Astfel, reteua teritoriala a Volksbank va depasi 20 de unitati.
Banca si-a extins recent gama de produse oferite clientilor cu un credit care leaga acordarea imprumutului de constituirea uni depozit, numit "Ecocredit". Aceasta formula determina, pe de o parte scaderea ratei de dobanda la creditul deja achizitionat, iar pe de alta parte economisirea lunara a unor sume de bani prin constituirea unui depozit, care va putea fi utilizata ulterior ca sursa pentru alte creditari. Aceasta metoda, utilizata pe scara larga in strainatate, asigura si o finantare mai ieftina decat in cazul unui imprumut de la o alta banca.
In primele patru luni ale anului 2004, valoare totala a creditelor acordate de Volksbank Romania s-a ridicat la de 130 de milioane de euro, in masura in care prognozele pentru intregul an sunt de 250 de milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO