Bănci și Asigurări

Volksbank a ajuns la 60.000 de utilizatori de internet banking

Volksbank a ajuns la 60.000 de utilizatori de internet...

Autor: Anelis Baciu

12.11.2013, 19:38 140

Numărul clienţilor care utilizează serviciul de internet banking al Volksbank, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a ajuns în prezent la 60.000 de persoane după o creştere cu 50% în ultimul an. Practic, unu din trei clienţi ai Volksbank face tranzacţii prin internet banking, volumul total al operaţiunilor realizate într-un an ridicându-se la 4 miliarde de euro. „Este o tendinţă clară că tot mai multe persoane preferă să-şi realizeze tranzacţiile prin internet banking în loc să se deplaseze la bancă”, afirmă Marius Balcanu, şeful departamentului de servicii online şi strategie în cadrul Volksbank.

Cele mai mari ritmuri de creştere au fost înregistrate la nivelul transferurilor între conturile proprii, unde volumul tranzacţiilor s-a dublat, în principal pe fondul volumului mai mare de depozite deschise online. Prin intermediul serviciului de internet banking, clienţii băncii pot realiza transferuri, schimburi valutare, plăţi de facturi şi îşi pot administra conturile.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO